از فقه کثرت‌گرا تا فقه اقتدارگرا

از فقه کثرت‌گرا تا فقه اقتدارگرا
+ از فقه کثرت‌گرا تا فقه اقتدارگرا  مروری بر کتاب «سخن‌گفتن به نام خدا: فقه، اقتدار و زنان» اثر خالد ابوالفضل ساجده گودرزی   خالد ابوالفضل (متولد ۱۹۶۳، کویت) استاد حقوق و مدیر برنامهٔ مطالعات اسلام در دانشکدهٔ حقوق دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس تدریس و پژوهش می‌کند. ابوالفضل در رشته‌های علوم سیاسی، حقوق، و مطالعات اسلام در دانشگاه‌های ییل، پنسیلوانیا و پرینستن تحصیل کرده و سیزده سال نیز در مصر …
ادامه مطلب

حجاب، واجب دینی یا شعار سیاسی؟

حجاب، واجب دینی یا شعار سیاسی؟
حجاب، واجب دینی یا شعار سیاسی؟ مروری بر کتاب «حقیقة الحجاب و حجیة الحدیث» اثر محمد سعید عشماوی مریم قیدر   محمد سعید عشماوی (۱۹۳۲-۲۰۱۳) زادۀ مصر و در شمار متفکران لیبرال مسلمان در دوران معاصر است. در ۱۹۵۴ در رشتۀ حقوق از دانشگاه قاهره فارغ‌التحصیل شد و در چندین سِمت مختلف در نظام قضایی مصر خدمت کرد. در ۱۹۷۸ به امریکا رفت و در هاروارد حقوق تطبیقی خواند. بعد …
ادامه مطلب

گذار از عقل‌گرایی به حدیث‌گرایی در جهان اسلام

گذار از عقل‌گرایی به حدیث‌گرایی در جهان اسلام
گذار از عقل‌گرایی به حدیث‌گرایی در جهان اسلام مروری بر کتاب «من اسلام القرآن الی اسلام الحدیث» اثر جرج طرابیشی فاطمه مسجدی   درآمد جرج طرابیشی (۲۰۱۶-۱۹۳۹)، متفکر و نواندیش سوری، در خانواده‌ای مسیحی در حلب به دنیا آمد. در دمشق ادبیات عرب و بعد علوم تربیتی خواند، پس از آن به بیروت رفت و مدتی مشغول روزنامه‌نگاری و کارهای رسانه‌ای شد. وقتی جنگ داخلی در لبنان بالا گرفت، به …
ادامه مطلب

نگرشی جدید به روایات جمع و تدوین قرآن

نگرشی جدید به روایات جمع و تدوین قرآن
  نگرشی جدید به روایات جمع و تدوین قرآن مروری بر مقالۀ هارالد موتسکی مریم قیدر   درآمد تاریخ‌گذاری روایات جمع و تدوین قرآن در قرن اخیر همواره مورد توجه محافل غربی بوده است. هارالد موتسکی در مقالۀ «جمع و تدوین قرآن: بازنگری دیدگاه‌های غربی در پرتو تحولات جدید روش‌شناختی» به بررسی دیدگاه‌های متفاوت محققان غربی و مقایسۀ آن‌ها با دیدگاه رایج مسلمانان پرداخته است. موتسکی در ۱۹۴۷ در برلین …
ادامه مطلب