پیدایی رویکرد ادبی در تفسیر قرآن

پیدایی رویکرد ادبی در تفسیر قرآن
پیدایی رویکرد ادبی در تفسیر قرآن مروری بر کتاب «التفسیر: معالم حیاته، منهجه الیوم» سمیه خرم‌نژاد   امین الخولی (۱۸۹۵-۱۹۶۶)، نواندیش مصری و استاد ادبیات عرب در دانشگاه قاهره، از مشهورترین قرآن‌پژوهان و اسلام‌پژوهان جهان عرب در قرن بیستم بود. او سنت ادبی و شعر عربی را به‌خوبی می‏‌شناخت، در نواندیشی دینی با آرای محمد عبده و طه حسین آشنا بود و از پژوهش‌های خاورشناسان دربارۀ اسلام هم اطلاع داشت. …
ادامه مطلب

قرآن همچون پدیده‌ای زیبا

قرآن همچون پدیده‌ای زیبا
قرآن همچون پدیده‌ای زیبا مروری بر کتاب «زبان به‌مثابۀ معجزه» اثر نوید کرمانی عاطفه بیگدلی   نويد كرمانی (متولد ۱۹۶۷)، نویسنده و پژوهش‌گر آلمانیِ ایرانی‌تبار، در آلمان تئاتر، فلسفه و مطالعات اسلام خوانده و مدتی نيز در قاهره تحصيلات دانشگاهی‌اش را در زمينۀ ادبيات و مطالعات اسلام پی گرفته است. فوق‏‌ليسانس و دكتری خود را در رشتۀ اسلام‌‏شناسی از دانشگاه بُن دريافت كرد و در همان دانشگاه به تدريس و …
ادامه مطلب

زبان و سبک قرآن از اسطوره تا تاریخ

زبان و سبک قرآن از اسطوره تا تاریخ
زبان و سبک قرآن از اسطوره تا تاریخ مروری بر مقالۀ کلود ژیلیو و پیِر لارشه سمیه خرم‌‏نژاد   دربارۀ زبان و سبک قرآن در طی تاریخ پژوهش‌های اسلامی دیدگاه‏‌های مختلفی عرضه شده و این موضوع در دورۀ اخیر محل توجه محققان غربی نیز بوده است. مدخل «زبان و سبک قرآن» در «دائرة‌المعارف قرآنِ» بریل، تألیف کلود ژیلیو و پیِر لارشه، حاوی چکیده‌ای از مهم‌ترین دیدگاه‌ها در این باب است. …
ادامه مطلب