دیالکتیک دین و قدرت

دیالکتیک دین و قدرت
دیالکتیک دین و قدرت مروری بر کتاب «دین وقدرت: خوانشی نو از حاکمیت» اثر محمد شحرور شیرین رجب‌زاده   محمد شحرور (۱۹۳۸-۲۰۱۹) از نواندیشان معاصر سوری است که به‌رغم نداشتن تحصیلات رسمی در مطالعات اسلام سال‌ها در این زمینه قلم‌فرسایی کرده و خوانش‌هایی نو و تأثیرگذار از اندیشهٔ اسلامی در مباحث مختلف دینی همچون فهم قرآن، فقه، سیاست و حکومت ارائه داده است. در «الدین و السلطة: قراءة معاصرة للحاکمیة» …
ادامه مطلب

جدال دین و سیاست در دوران فتنه

جدال دین و سیاست در دوران فتنه
جدال دین و سیاست در دوران فتنه مروری بر کتاب «فتنه: دیالکتیک دین و سیاست در اسلام آغازین» اثر هشام جعیط زینب ایزدی   هشام جعیط (۱۹۳۵_۲۰۲۱) تاریخ‌نگار و روشنفکر اهل تونس و متخصص تاریخ اسلام است که در ۱۹۸۱ در رشتهٔ تاریخ اسلام از دانشگاه پاریس فارغ‌التحصیل شد. جعیط استاد دانشگاه تونس و استاد مدعو در دانشگاه‌ مک‌گیل و دانشگاه برکلی بود و مدتی نیز ریاست آکادمی علوم و …
ادامه مطلب

دیالکتیک دین و سیاست

دیالکتیک دین و سیاست
دیالکتیک دین و سیاست مروری بر کتاب «المحنة: سیر جدالیِ دین‌داری و سیاست‌مداری در اسلام»اثر فهمی جدعان شیرین رجب‌زاده   فَهمی جَدعان (متولد ۱۹۳۹)، متفکر فلسطینی و پژوهشگر تاریخ اندیشۀ اسلامی، دکتری خود را در رشتۀ فلسفه و کلام اسلامی در ۱۹۶۸ از دانشگاه سوربن دریافت کرد. سپس حدود سه دهه در دانشگاه‌ اردن و مدت کوتاهی در دانشگاه کویت به تدریس در حوزۀ مطالعات اسلام پرداخت. جدعان یکی از …
ادامه مطلب